Sunday, 25 March 2012

Day 4 : Medan Indonesia

sedar tak sedar dah empat hari kitorang di bumi indonesia nih...so sampai la masa utk checkout dari danau toba cottage nih..huhu!!!



lepas makan terus tangkap gmbr kenangan dekat swimming pool yg chantek nie..siap leh tgk whole lake toba dari sini. best kan?


masing masing tersenyum di dlm van . Eina dh siap pakai t-shirt yg dibeli dikampung batak lg tu.hehe!!


dalam perjalanan dari lake toba ke Brastagi.


tengok la jalan disini...kecil jer tp pemandangan nya sangat indah. cuma perlu bersabar kerana memakan masa yg lama utk sampai.
mr lokman with lake toba scenery 






Alhamdulillah sampai kesini...

indah nya kebesaran Allah

Dalam perjalanan utk pulang ke Medan kami singgah di Simarjarunjung.
Dekat sini amat terkenal dengan air teh halia yg sgt kaw...rugi tak rase =)
teh halia+ goreng pisang (1 set) = Rp13000.


time kami pergi nie mmg diorg baru je mula kan perniagaan.kire 1st customer la =)



bunga-bunga deco atas meja restaurant ni semuanya petik dr luar restaurant je. senang kan.
goreng pisang panas time sejuk2 mmg sedap.

teh halia.




meneruskan perjalanan dari simaranjunjung ke sipiso2 waterfall.

kenderaaan ini la salah satu pengangkutan utama kt sini.

sally,nazuha.azura dan lokman di sipiso2 waterfall.


cantik kan... mmg tak rugi datang sini selepas penat dlm perjalanan

kami sudah sampai.anda bile lg?

sila beli...buat bekal dlm perjalanan nnt. 

selepas itu kami meneruskan perjalanan ke brastagi.
so kami berhenti makan tengahari di Green Garden Hotel. Makan kt sini agak sedap dr tempat2 lain. dia punya terung msk pedas yg paling sedap.Tak penah rs kt tempat lain=)




settle bab makan jadi kami meneruskan perjalanan ke brastagi. Tempat mula2 kami pergi adalah Pasar buah-buahan yg memang sgt meriah. Macam2 barang dijual disini terutamanya buah2an dan sayur2an. Pendek kate kalo di malaysia..dia diibaratkan seperti di Cameron Highland.Semuanya fresh2...






hampir sejam lebih jugak kami di sini. Dekat sini jugak boleh la nk dpt kan keychain or freeze magnet yg cantik2.( kene bargain jugak) ..tp harga nya agak ok berbanding di Medan.

so dah abis shooping kami bergerak ke hotel berastagi cottage international. dari hotel ni boleh tgk pemandangan yg indah dari gunung sinabung dan sibayak.Gunung gunung ni adalah gunung berapi yg masih aktif.

Berastagi cottage..tempat tido kami  utk hari yg ke 4

Mount sinabung
mount sibayak.


masyarakat disini semuanya bercucuk tanam...tanah nya agak subur sbb dekat dgn gunung berapi kan.


pemandangan di langit sebelum matahari tenggelam...


kalau korang nk tau time dekat sini,sally sakit. demam tetibe...mungkin sbb cuaca sejuk sgt. so tak byk la tangkap gmbr sekali...kesian sally. =) jadi to be fair..eina just tangkap gmbr pemandangan jer.

bunga bunga yg tumbuh mekar

anak2 kecil ini juga ke kebun....


awan sepoi2....


ok habis cerita pasal hari ke empat.hari ke lima pula kami balik semula ke medan utk bershooping lg dan juga utk merasa makanan2 yg dikatakan menarik dan tak de di Malaysia.
Nak tau? click sini Hari ke 5

2 comments:

  1. salam....berapa kos awak habis melancong di sana sekali transport dan penginapan...dalam 10 orang

    ReplyDelete
  2. Want to earn money like crazy...Come n join us.
    No product Selling, No Requirement, No MLM & No Scam
    we are looking for potential investors only.
    For more info pls visit my blogspot

    www.vggreatinvestment.blogspot.com
    You also Can Register Free Account
    Ref:155555575384
    we are Only Looking for A person Have Big Dreams.

    ReplyDelete