Tuesday, 7 June 2011

ATV ADVANTURE PARK

4 June 2011 ritu eina n kengkawan seramai 15 orang pegi menterjah Kmpg.Kemensah Hulu Kelang utk buat aktiviti yang agak lasak jugak lar.ATV tu ape???meh eina citer ape yg menarik tentang ATV nih...sambil korang leh tgk gmbr2 riang kitorg kt sane ye.
ATV iaitu satu sukan bermotor bertayar empat ala2 kebota (org pajak tanah kt dlm bendang tu) utk memasuki hutan sambil menikmati udara segar dan pemandangan indah disekeliling trek...sgt la cool!!








Dekat kampung kemensah ni ada byk pakej yg ditawarkan...dari package A sampai E. harga start dari RM50 until RM300.Tapi yg eina n da gengs amik adalah package C iaitu 2 jam offroad ride ke Sofea Jane waterfall sbb kt sini leh terjun kt air terjun sofea jane kan..dengan harapan leh le jmpe sofea jane kt sane.konon la kan.hehe!!

kalo nk tau details bole la click SINI utk ke atv website tue.




Awal2 pagi lagi kami dah terpacak kat sini sbb taklimat akan bermula kul 8 pagi..so lps beli nasi lemak kt area desa petaling kitorg terus je pecut utk ke kampung kemesah ni.Ala..kalau ada yg tak bape familiar ni kt area mana.Korang search je Zoo Negara.Comfirm jumpe sbb kampung kemensah ni just belakang Zoo Negara atau pun ce tgk map ni mane tau dpt membantu kalo korang teringin nk wat xtvt mcm eina wat nih.





Trek yg kitorg pilih ni sgt la mencabar sbb kene lalu tepi gaung and ada byk bukit dan cerun yg agak tajam.siap ada pokok2 yg tumbang so kami terpaksa la redah jugak trek tu dgn sedaya upaya utk control ATV kitorg tu supaya tak terbalik...buat nye terbalik harus la masuk gaung kan..huishhh..mintak simpang malaikat 44. Tapi jgn risau coz ada abang2 macho yg akan guide kita utk abiskan trek tu.Mekasih yea=)


Ada beberapa pantang larang la utk naik ATV ni contohnye :
1. kene pakai helmet yg disediakan oleh pihak atv advanture nih




2. tak boleh carry passenger..so kene la bwk sendiri tau.ha!sgt independent ok=)




3. tak boleh naik kalo tak pass lesson after taklimat tu.Kirenye lepas taklimat kita akan disuruh tunggang sorang2 pusing area yg diorg sediakan utk practice sebelum masuk ke trek betul.Kalo tak confident jgn ler cuba2 utk try trek yg betul2 sbb ianya sgt berbahaya tau.huhu!!




4.tak leh jatuhkan kaki bile dh naik ATV nih.Reason nye adalah nnt ATV akan jd tak balance dan akan wat kan anda akan terjatuh dari ATV nih.




Tgk la gmbr2 kitorg yg sangat cuak time nak pegi dan sangat la hepi time balik.hehe!!!gile tak hepi sbb dh reti bawak sendiri ATV nih n jatuh cinta seround ngn air terjun sofea jane yg sgt chantek tue...


time ni time nak pegi..muka cuak tp sempat lagi senyum bile ade org nk tgkp gmbr.hehe!!

eina,syikin,ct yat and farina

hepi face before riding


brooommm..brooommmmMM...


cute sgt ATV nih...mcm mainan jer.


yg kat belakang tu nk jugak menempek.hehe!! tgk eina ngn elly steady je=)
tayar dh penuh becak.

cepat!!!!

baru balik kebun nih..kutip sayur2 nk msk.hehe!!




nie sampai nk terbabas dah akibat dok asik nk posing tgk camera.scary...
muka cuak!!! seb bek tak terbalik...hehe!

ini ler air terjun sofea Jane tue.cantik kan???



dr kiri : ct yat,farina,syikin and eina

dr kiri : jerry,zaki and azel
air dia nmpk soft je kan....

Nasib baik ler beli nasik lemak dan jajan utk dibwk pegi ke air terjun nih.Atleast sejuk2 lepas terjun dan berendam kat airterjun nih ada jugak la bende nk diisi kat dlm perut kitorg nih.

upacara bedal nasi lemak sedap 

mkn dlm air....


sesi meng'interview' cik elly kite nih...

syikin, aki and nora posing peh sejuk main air.




Time balik kite boleh berendam lg kat dalam kolam air mata air yg disediakan oleh atv adventure park nih sebelum siap2 salin baju.Air nye pun sgt bersih.


suka nye time nie...

peace ....!!!




Kat tempat ni jugak ada disediakan shower bath,syampoo,sikat utk kita siap2 lepas comot time main ATV tu.So just bwk baju utk salin je okay.

Sebelum balik ape lagi berposing2 lar merakamkan saat2 indah kami di ATV nih.Tak puas rasenye...

jerry,dollah,ct yat,farina,eina,zaki,azel,syikin,alsmie and lokman was here!




lompat ....tinggi lagi!!!
drama king & queen from jerry,azel and ct yat.




Kepada Lokman,Azel,Ctyat,farina,Jerry,dOllah,syikin,elly,Alsmie,zaki,aki,nora and uncle thanks for the sweet moments.



~~~~~~~~~~~~~~~~SEKIAN~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Best nya dapat berendam :)

    ReplyDelete
  2. mmg best zati..sile try tau!!ATV tu sgt best...

    ReplyDelete
  3. nk berkenalan ngan ct yat boleh hehe

    ReplyDelete